Kolumni: Mitä nuoret edellä...

Viime viikolla pidetyt itsenäisyyspäivän juhlat ovat oiva osoitus siitä, että Kristiinassa koululaiset ja opiskelijat voivat olla saman katon alla ja yhdessä.

Keskiviikkona pidettiin kaupungin kaikkien alakoululaisten juhlatilaisuus. Torstaina yläkoululaiset ja lukiolaiset pistivät bileet pystyyn.

Torstaina nuorten juhlassa olivat Kristiinahallissa ripi rinnan suomen- ja ruotsinkieliset sekä maahanmuuttajataustaiset.

Paikalla oli kristiinalaisia, karijokelaisia, isojokelaisia, kaskislaisia ja muualta Suomesta ja maailmalta tulleita.

Juhla juonnettiin kahdella kotimaisella sujuvasti.

Viime viikon tapahtumat ovat erinomainen todiste yhteistyöstä yli paikallisten opinahjojen. Toivottavasti vastaavia tilaisuuksia ja tapahtumia koetaan jatkossakin. Nythän oli kyseessä ensimmäinen kerta kun kaikki juhlivat yhdessä Suomen itsenäisyyttä.

Tai jos asia viedään perille asti, niin Kristiinassa muodostettaisiin kielirajoja ylittäviä yhteisiä koulualueita. Huomautus tähän; tunnen kielilain, nyt siis ei ole kysymys yhteisistä kouluista.

Kristiinahallissa oli torstaina etupenkillä muutamia tyhjiä istumapaikkoja, joissa oli varattu-lappuja. Mielessäni mietin, että voi kunpa ne olisivat olleet varatut teille, jotka vastustatte suomen- ja ruotsinkielisten koulujen yhteistä koulualuetta.

Siinä olisitte saaneet istua tönöttää aitiopaikalla todistamassa, miltä yhteistyö näyttää, tuntuu ja kuulostaa.

Viekö politiikka tässä asiassa niskalenkin, eli mennään mieluummin kohti loppua täysillä ryskyen? Tai pistetäänkö hetkeksi politiikka taka-alalle ja katsotaanko tulevaisuuteen? Siinä tapauksessa valitaan yhteinen koulualue, joka on koko Kristiinankaupungin kannalta paras päätös.

Minna Zilliacus, toimittaja