Kolumni: Tyytymättömyys johtajaan kasvaa

Tyytymättömyys kaupunginjohtaja Mila Segervallin toimintaa kohtaan kasvaa Kristiinassa. Hän ei koko virassaoloaikanaan, vajaassa 2,5 vuodessa, ole saavuttanut sitä ihmisten luottamusta, jota kaupunginjohtajalta edellytetään.

Ensimmäisen kolhun hänen uskottavuutensa sai heti hänen ottaessaan viran vastaan, kun hän säilytti RKP:n jäsenkirjansa. Näin hän halusi tehdä puoluekantansa selväksi. Monien mielestä puoluesidonnaisuus näkyy eri tavoin myös hänen työssään.

Segervall on saanut pyyhkeitä asioiden ja julkisten asiakirjojen salailusta sekä asioiden huonosta ja jopa suoranaisesti olemattomasta valmistelusta.

Toiminta Pihlajalinna-sopimuksen yhteydessä, huono tiedottaminen koronapandemiasta (jossa voisi ottaa oppia Närpiön kaupunginjohtajan toiminnasta) sekä viimeksi nollatason valmistelu Siipyyn ja Skaftungin edustalle suunnitellun merituulipuiston päätösesitykseksi, ovat tuoreimpia esimerkkejä tältä vuodelta.

Suunnittelujaoston yksimielinen päätös palauttaa esitys uuteen valmisteluun kertoo sekin tyytymättömyydestä häneen.

Asian ollessa esillä aiemmin, merituulipuistohanke hylättiin yhtä huonosti perustellun esityksen pohjalta. Nyt ovat poliitikot yli puoluerajojen havahtuneet ja haluavat tosissaan muutosta asioihin.

Segervall valittiin virkaan huhtikuussa 2018, ja hän otti sen vastaan elokuussa. Hänen vastaehdokkaansa, Åsa Blomstedt, valittiin sittemmin Pohjanmaan kulttuurijohtajaksi.

Segervallin valintaa perusteltiin hänen laajalla kokemuksellaan ja yhteistyöverkostollaan, joista odotettiin apua Kristiinan kehittämisessä.

Nyt, 2,5 vuoden jälkeen, ei muutosta ole tapahtunut, ja monet hänen silloiset tukijansakin myöntävät, ettei valinta ehkä ollutkaan kovin viisas.

SEPPO KUUSINEN, Suupohjan Sanomien entinen päätoimittaja