Aidosti yrittäjiä tukien

Aika-ajoin myös Kristiinankaupunkia markkinoidaan yrittäjäystavällisenä kaupunkina. Hyvä näin, mutta pelkät sanat eivät riitä todistamaan sitä. Vaaditaan tekoja ja sellaisia tekoja, että yrittäjät myös huomaavat tämän.

Yrittäjäystävällisyys ei tarkoita sitä, että kaikissa asioissa kaupungin linja ja päätökset olisivat yrittäjää miellyttäviä. Harkintaa ja kriittysyyttä saa tuen antajallakin olla.

Kaikki tuki ei vaadi kuitenkaan muuta kuin huomaavaisuutta, ja yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa.

Joulunavauspäivä siihen liittyvine tapahtumineen on Kristiinassa joka vuosi lähes samaan aikaan. Viime vuonna sattui ikävä yhteensattuma, kun kaupungin työntekijöiden joulujuhla osui samalle illalle paikallisille yrittäjille tärkeän joulunavaustapahtuman kanssa. Virheitä sattuu, mutta ne tulisi estää toistumasta.

Valitettavasti näin ei tänä vuonna käynyt. Joulujuhla, työntekijöiden hyvin ansaitsema sellainen, järjestettiin jälleen samana iltana joulunavajaisjuhlan kanssa. Näin siitä huolimatta, että asiasta oli keskusteltu ja ilmeisesti sovittukin niin, ettei päällekkäisyyttä synny.

Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Pitää kuitenkin toivoa, että kaupunki osoittaa ymmärrystä ja oikeaa yrittäjäystävällisyyttä välttämällä päällekkäisten tapahtumien järjestämistä. Kuuden tuhannen asukkaan kaupungissa ei pidä järjestää satojen henkilöiden juhlaa joulun eikä minkään muunkaan huomioinnin vuoksi, jos se menee päällekkäin yrittäjien järjestämän kansantapahtuman kanssa.