Anteeksi on tärkeä sana

Virheen tehtyään tai toiselle murhetta aiheutettuaan on oikein ja kohtuulista pyytää tekemäänsä anteeksi. Myönnettäköön, ettei se useimmille ole mitenkään helppoa. Vaikeaa on myöntää omat virheensä, vaikka tietää menetelleensä väärin.

Anteeksi on tärkeä pieni sana, jota toivoisi käytettävän myös silloin kun on aiheuttanut toiminnallaan ympäröivälle yhteiskunnalle ja sen edustajille harmia. Anteeksipyyntö on pieni osoitus siitä, että kantaa vastuuta.

Kiertääkseen itselleen vaikean virheen myöntämisen voi sitä helpottaa sanomalla olevansa pahoillaan tai peräti oikein pahoillaan aiheuttamastaan vahingosta.

Valitettavasti pahoillaan olo sisältää usein myös viestin siitä, ettei omasta mielestään olekaan ollut väärässä, kunhan muodon vuoksi jotain täytyy sanoa.

Esperi caren johdon toiminta ei ole millään lailla näyttänyt siltä, että yrityksen vastuuhenkilöt olisivat valmiita pyytämään anteeksi. Anteeksipyyntöä ovat odotelleet Kristiinankaupungissa johtajat, päättäjät, virkamiehet ja työntekijät. Heidän mielestään Esperi on loannut, ei pelkästään terveydenhoidon henkilöstön mainetta vaan myös koko kaupungin mainetta. Anteeksipyyntö heillekään ei silti ole niin tärkeää kuin niille, jotka ovat huonojen päätösten seurauksena joutuneet kärsimään huonoista olosuhteista.

Anteeksi pitää pyytää hoitokoti Ulrikan asukkailta.