Ehdokkaat esiin ajoissa

Kevään eduskuntavaalit lähestyvät ja ehdokasasettelun aika on käsillä. Nopeimmat ovat jo ilmoittautuneet mukaan ja lähteneet myös kampanjoimaan valinnan turvaamiseksi.

Suupohjan alueella on varsin hiljaista. Ehdokasasettelua on varmasti puolueissa pohdittu, mutta vaikuttaa siltä, ettei halukkuutta vaalitaistoon löydy.

Kaskisista on saatu merkkejä, että sieltä löytyisi ehdokas tai kaksi, mutta Kristiinan, Karijoen ja Isojoen suunnalta ei edes huhuja ole liikkeellä. Tai jos on, ne sisältävät viestin siitä, ettei vakavasti otettavia ehdokkaita ole näillä näkymin tulossa mukaan. Kauhajoelta löytynee ehdokas tai kaksi, mutta muuten vain odotellaan.

Jos Suupohjasta ei saada vahvoja ehdokkaita, on se suuri pettymys. Alueen kehittämisen kannalta edustajan saanti valtakunnan päättäjäksi olisi välttämätöntä. Kyse ei ole edes siitä, minkä puolueen edustaja valittaisiin. Tärkeintä olisi saada eduskuntaan nainen tai mies, joka ajaa valtakunnan edun lisäksi kotiseutunsa etua niin paljon kuin se on mahdollista.

Ihmetystä herättää se, että ei edes RKP:n tai Kokoomuksen joukoista ole ehdokasta ilmestynyt kehiin. Missä ovat tulevat Pihlajaniemet, Wideroosit...

Epävarmuutta ehdokkaaksi lähtemisessä lisännee se, ettei uskoa menestykseen riitä. Osasyy on alueen väkimäärän pienuus. Menestys edellyttää, ettei kilpailijoita yhdelle vahvalle ehdokkaale asetettaisi liikaa. Äänien keskittämisellä menestyksen mahdollisuudet voisivat olla olemassa.

>>>>>>> Stashed changes