Ei oikein eikä kohtuullista

Vaasan hallinto-oikeus antoi viime viikolla päätöksen kristiinalaisia puhuttaneesta kahvilahankkeen päätökseen kohdistuneesta kunnallisvalituksesta.

Kolmen paikkakunnalla asuvan yksityishenkilön päätöksestä tekemät oikaisuvaatimukset ja valitukset alkoivat heti teknisen johtajan tehtyä myönteisen ratkaisun kahvila-kioskia koskevassa asiassa.

Kolmikko teki lopulta kunnallisvalituksen Vaasan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden viime viikolla julkiseksi tulleella päätöksellä valitus hylättiin.

Oli kulunut yli kaksi ja puoli vuotta siitä kun lupa rakentamiseen alunperin yritykselle myönnettiin.

Kunta-asioissa kuntalaisilla on ja pitää olla oikeus päätösten oikaisuvaateeseen joko suoraan kunnallishallinnon päätösorganisaatioissa tai jos päätös ei muutu, hakemalla muutosta hallinto-oikeudelta. Tässä ei ole mitään epäselvää. Edellä kerrotusta käy ilmi, että päätösten saaminen ei saa kestää niin kauan kuin tässä tapauksessa on kestänyt. On kohtuutonta eikä oikein, että yrittäjän elinkeinoa voidaan estää ja jarruttaa vuosien ajan. Erityisesti tämä ihmetyttää silloin kun alkuperäiseen päätökseen ei liity mitään epäselvää tai lain ja säädösten vastaista.