Ei saa olla pysyvä ilmiö

Ilkivalta on rehottanut voimakkaasti Suupohjan kunnissa jo muutaman viikon. Karijoella jotkut älyvapaat rikkoivat postilaatikkoja, Kristiinassa käytiin kissojen ja liikennemerkkien kimppuun ja Kaskisissa tehdään kiusaa omissa kodeissaan rauhassa asuville ihmisille.

Jo kevään loppuvaiheissa Kaskissa myrkytettiin kissoja. Nyt julmuus on levinnyt naapurikaupunki Kristiinaan.

Kaikki ei voi tapahtua, niin etteikö joku näe, tai välitä. Lisäksi vanhemmilla on vastuu kolttosista, joita heidän jälkikasvunsa tekee rikkomalla paikkoja ja häiritsemällä ikäihmisiä.

Jokaisen suupohjalaisen on pidettävä silmänsä auki liikkuessaan seudun raiteilla. Ei muuta kuin tietoa viranomaisille, jos jotakin hämärää on tekeillä.

Ilkivalta aiheuttaa monille sen kohteeksi joutuville ihmisille terveydellisiä vaikeuksia tai ahdistusta. Kansalaisten pitää olla valppaina, eikä hiljaisesti hyväksyä tapahtunutta, jos eivät itse ole pahanteon kohteena.

Myös Suupohjassa on liikennemerkkejä pilvin pimein. Merkkien rikkojat eivät ehkä ole sillä tasolla, että ymmärtävät kaiken tuhotun kuntoon laittamisen maksavan. Vahinkojen korvaajia ovat veronmaksajat, joka tarkoittaa meitä kaikkia.

Jos ilkivallan tekijät saadaan vastuuseen, monen tulevaisuus on parempi. Erityisesti niiden ilkivallantekijöiden, jotka ovat nuoria. Kissojen myrkyttäjät saattavat olla keski-ikäisiä tai vanhoja, joiden luonne on ehkä itsekeskeinen ja toivottomasti jumiutunut siksi mikä se on.