Eipäs vähätellä paikallista

Elokuun ja koko syksyn suurtapahtumien sarjan aloitti alueellamme perinteinen Lapväärtinpäivän vietto viime viikonloppuna.

Lapväärtin kyläyhdistyksen toimelias talkoolainen Tomas Toivonen totesi perjantaina illalla ruuhisoudun jälkeen, että Lapväärtinpäivä tapahtumineen voi tuntua joistakin vähäpätöiseltä, mutta siitä huolimatta kyläpäivän merkitys on tärkeä. Hän osui naulan kantaan.

Usein kuulee paikallisten vähättelevän alueen jo perinteeksikin muodostuneita kyläpäiviä, konsertteja, liikunta- ja urheilutapahtumia sekä teemaviikkoja. Paitsi jos kyseessä ovat vähintään Kristiinan kesämarkkinoiden tyylinen mahtitapahtuma.

Korona sen jo osoitti, että paikallisia tapahtumia tarvitaan ja kaivataan. Koronan rajoitusten takia niitä jouduttiin perumaan keväällä ja kesällä, mistä seurasi parkuna ja harmittelu. Nyt kun tapahtumia taas on, kannattaa niissä siis käydä.

Käy ainakin nissä tapahtumissa, joiden olemassaolon koet yhtään tärkeäksi.

Osallistu vaikka vain ohimennen ja osoitta samalla kannattavasi ja kunnioittavasi paikallista talkoovoimaa ja järjestelyjä. Kävijöiden puuttuessa tapahtumat mitä ilmeisimmin kuihtuvat kokoon.

Samoin on paikallisten palvelujen käyttämisessä. Tue nyt kaikkia niitä palveluja, jotka koet tärkeäksi. Sellaisia, joita jäisit kaipaamaan, mikäli niistä tulisi mennyttä.

Paikallisia menovinkkejä ja palveluja löytyy muun muassa paikallisen sanomalehden ilmoituksia selaamalla.