Enemmän kuin nähtävyys

Alkavan pääsiäisviikon kunniaksi käsityöläiset Kaskisissa kuljettavat kaupunginpuistoon esille suuren pääsiäismunan. Sitä on suunniteltu, virkattu ja neulottu kevään ajan.

Käsityöläisten tempaukset Kaskisissa alkavat olla jo odotettu juttu. Mitähän lie´ he keksivät seuraavaksi, ajattelee usea.

Tällaisen tempauksen vaikutus ulottuu paljon laajemmalle kuin ainoastaan nähtävyydeksi.

Isoäidin neliöitä ja afrikankukkia ovat voineet virkata kaikki halukkaat missä tahansa, vaikka omalla kotisohvalla. Niitä on voinut tehdä yhden kappaleen tai hulppean määrän. Erityisesti korona-aikana on tärkeää, että yhdessä tekemiseen voi osallistua myös kotona. Jos käsityöt eivät maita, tarjoaa rakentaminen sille vaihtoehdon.

Korona-aikaa ajatellen tempaus on siinäkin mielessä oivallinen, että pääsiäismuna on nähtävillä ulkona ympäri vuorokauden. Kokoontumisia voidaan välttää ja turvavälit toteuttaa.

Odotettavissa on, että virkattua pääsiäismunaa ajellaan katsomaan muista kunnista. Samalla haetaan kahvit ja leivokset tai ruoka-annos evääksi, ehkä löydetään joku paikallinen putiikki. Siitä kiittävät yrittäjät.

Yhteenkuuluvuus ja tempauksien antama ilo tuovat varmasti nostetta Kaskisten kaupungille.

Alueemme muut kunnat voisivat hyvin kehitellä omannäköisiä vastaavia tempauksia. Talkoovoimaa puhkuvia ihmisiä riittää niin kylissä kuin kirkoilla tällä seudulla. Isojoella on jo maailman suurin kuorimaveitsi, olisiko peruna siinä vierellä hyvä? Kristiinassa voisi järjestää maailman suurimman ryhmän vesijumppaamaan Kaupunginlahdessa ja Karijoella asettaa vanha Zetori näytille koristellen se sesongin mukaan. Ihmettelijöitä riittäisi kyllä katselijoiksi.