Ennustuksia vuodelle 2021

Aina vuoden vaihtuessa pohditaan tulevaa. Sitä, mitä alkava vuosi tuo tullessaan. Joten tehdäänpä ennustus alueemme kunnille tästä vuodesta.

Isojoella ja Karijoella on takanaan vuosi, jolloin kummassakin kunnassa on keskusteltu ja kiistelty paljon tuulivoimasta. Rajamäenkylän alueen jättimyllyistä odotetaan pelastusta kunnan taloudelliseen tilanteeseen. Joillekin se tarkoittaa oman asuinympäristön tuhoutumista. Tänä vuonna kunnanvaltuutetut ratkaisevat Rajamäenkylän tuulivoima-alueen rakentamisen.

Helppo on jo ennustaa, että valtaosa paikallispoliitikoista näyttää vihreää valoa jättimyllyjen hankkeelle.

Kaskisten paikallispolitiikkaa väritti melkoinen riitely viime vuonna. Kaupunginjohtaja Minna Nikanderiin RKP:n ja kokoomuksen valtuutetut olivat niin tyytymättömiä, että he väläyttivät jo epäluottamusta. Kaiken kukkuraksi Kaskista oltiin ajamassa osaksi Närpiötä, mikä ei toteutunut.

Kaskisten kaupungille ennustetaan täyttä käännöstä. Vuodesta 2021 tulee rauhallinen, sillä kovimpien kiistojen pöly on laskeutunut. Uusien asukkaiden muuttovirta jatkuu, joten varautukaa Kaskisissa rakentamaan lisää tilaa uuteen palvelukeskukseen.

Kristiinassa viime vuosi oli aika lailla tasainen. Kotimaan matkailijat suuntasivat sankoin joukoin Kristiinaan, jossa koettiinkin kaikkien aikojen matkailusesonki.

Kristiinan paikallispolitiikan osalta kristallipallo paljastaa sen verran, että kuntavaaleissa käy kova muutoksen puhuri. Kun uusi kaupunginvaltuusto ja -hallitus aloittavat syksyllä, istuu niissä monta uutta kasvoa puheenjohtajistoa myöten.