Hyvä kesä luvassa

Alustavien varausten perusteella ainakin Kristiinassa povataan jo, että tämän vuoden kesällä koetaan jälleen kotimaan matkailun vilkas sesonki.

Kristiinan elinkeinotoimistosta Richard Lähteenmäki kertoi, että esimerkiksi linja-autoilla matkaavien ryhmien varauksia on tullut mukavasti.

Hyvältä kuulostaa, sillä koko Suupohja on kaunis ja mielenkiintoinen paikka matkailijalle. Kauniita maisemia ja mahtavien kohteiden listaa voi jatkaa niin Karijoen kuin Isojoenkin puolella, puhumattakaan Kaskisten ihanasta pikkukaupungista.

Alueemme yrittäjät ja asukkaat voivat tarmoa täynnä ryhtyä valmistelemaan omia tonttejaan ja varautua vastaanottamaan vieraita hyvillä mielin.

Jokainen asukas voi tehdä oman osansa esimerkiksi katselemalla ympärilleen ja korjata näkemiään epäkohtia. Yhdenkin maassa lojuvan roskan siirtäminen roskikseen auttaa maiseman kohentamisessa. Voimme neuvoa tietä kysyviä turisteja ja laittaa asiakaspalvelussa parastamme. Yrityksissä laitetaan hyllyt täyteen tavaraa ja aukioloajat houkutteleviksi.

Pidetään huoli myös siitä, että kaikki tarjolla olevat palvelut, käyntikohteet, yritykset ja muut ovat helposti ja näyttävästi esillä, sillä ilman tietoa ei niille ole suurin mahdollinen käyttäjämäärä. Pimeässä kun on vaikea löytää perille. Myös esimerkiksi kylttien päivittämiselle on vielä tovi aikaa.

Annetaan kaikille matkailijoille sellainen vierailukokemus, jonka tähden he päättävät palata Suupohjan yhä uudestaan ja aina se asia mielessä, että jotain mahtavaa jäi vielä kokematta ja näkemättä.

Kaipaus Suupohjaan olkoon pitkäaikainen.