Hyviä uutisia Suupohjasta

Suomessa on viime viikkoina kuultu surkeita uutisia, kun työpaikat ovat menneet satojen ihmisten alta.

Ensin tuli kova isku Keski-Suomesta Jämsän Kaipolan tehtaan lakkauttamisesta ja pian sen jälkeen Neste ilmoitti Naantalin jalostamon lakkauttamisesta. Viimeisimmät massairtisanomiset kuultiin Lahdesta Scanian tehtaalta.

Hiukan yllättäen samaan aikaan on saatu todistaa uusien työpaikkojen synnystä Suupohjassa. Aureskosken jalostetehtaalla Kaskisissa järjestettiin iso juhla, kun uusi puutavaran jalostuslinja vihittiin tällä viikolla. Uusi linjasto tuo mukanaan uusia työpaikkoja.

Se on kaivattu piristysruiske Kaskisille, mutta myös koko seutukunnalle.

Lisäksi se on jälleen yksi hieno esimerkki siitä, minkälaisen rahaa tuottavan sammon Kaskisten kaupunki omistaa, koska sillä on hyvin toimiva satama aivan teollisuusalueen vieressä. Uudella puutavaralinjalla tiistain vihkiäisjuhlassa käsitelty puutavara lähti tehtaalta satamaan, ja sieltä kohti määränpäätä Englantia.

Skaftungissa herää henkiin kalankasvatus ja -jalostuslaitos vuoden verran hiotun yrityskaupan toteuduttua. Arvostettu kristiinalaisyrittäjä Esa Itälaakso osti laitoksen toiminnan pari vuotta sitten eläkkeelle jäämisen takia lopettaneelta Peter Lindbergiltä.

Nämä ovat pitkiä askeleita yritystoiminnan ja työllistämisen kehityksessä. Parikymmentä työpaikkaa merkitsee yhtä paljon pienellä paikkakunnalla kuin sadat työpaikat väkimäärältään suurissa kaupungeissa.

Suupohjalla on toivoa tulevaisuudessa, kunhan on tekijöitä.