Kahden viikon happihyppy

Koronavirustartuntojen määrä Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on kasvanut viimeisten viikkojen aikana ja alue on viruksen leviämisvaiheessa, tiedotti sairaanhoitopiiri eilen.

Närpiöstä on raportoitu ikäviä uutisia, sillä siellä on todettu koronan virusmuunnostapauksia.

Pohjanmaan eteläosassa tapahtuneiden koronatartuntojen vuoksi Kristiinassa tehtiin tiukka päätös alkuviikolla. Kaikki koulujen voimistelusaleissa järjestettävä vapaa-ajantoiminta laitettiin tauolle. Samoin kiinni ovat Kristiinahalli ja uimahalli. Ovet laitettiin säppiin niin ikään kirjastoissa ja kirjastoautossa. Opuksia haluavia palvellaan muutoin kuin kirjaston sisätiloissa. Niille kansalaisopiston kursseille tuli tauko, joita ei voida järjestää etäopetuksena.

Kristiinan päättämät toimet ovat oikeat tässä tilanteessa.

Seuratoimintaa pyörittävät ja yhdistysvastaavat ottivat uutisen vastaan sekä ymmärtäväisinä että kipakoina. Kaikki eivät toimia sulata.

Lisäksi paikallisille seuroille ja yhdistyksille annettiin vahva suositus keskeyttää myös muissa kuin kaupungin tiloissa tapahtuva vapaa-ajantoiminta. Seurat ja yhdistykset päättävät itse noudattavatko suositusta.

Helmikuu on näyttänyt säässä parhaat puolensa, joten parin viikon happihyppely on hyvä vaihtoehto vapaa-ajan liikkumiselle tauon aikana. Ulkona on tilaa turvaväleille ja keli talviharrastuksiin paras mahdollinen. Kaukalot ja luisteluradat ovat avoinna ja ladut kunnossa. Kentät eivät viheriöi, mutta hangessa voi polkea mielin määrin ja ottaa ilon irti. Nyt tarvitaan mielikuvitusta, mielenlujuutta ja luontoon heittäytymistä. Ennen kaikkea tarvitaan sitkeyttä koronan nujertamiseksi.