Kansanjuhla Kristiinassa

Koronan kyykyttämät ihmiset lähtevät tänään liikkeelle. Kristiinassa alkoivat nelipäiväiset kesämarkkinat. Tapahtuma houkuttelee erityisesti, koska viime kesän markkinat jäivät maailmanlaajuisen kulkutaudin takia pitämättä.

Markkinoiden järjestelyissä on korostettu varovaisuutta, ettei juhliminen johda krapulaa pahempiin seurauksiin. Tämän vuoksi torilla on tarjolla käsiin levitettäviä taudin torjunta-aineita.

Markkina-alue jaetaan moneen eri lohkoon, joista jokaisessa on oma järjestyksenvalvontansa. Turvavälejä ja kasvosuojien käyttöä valvotaan.

Lisäksi markkina-aluetta on laajennettu.

Jos kaikki menee hyvin, ihmiset saavat markkinoista iloa, joka on välttämätöntä pitkän koronan aiheuttaman tilaisuuksien tauon jälkeen. Markkinat on osa Kristiinaa ja sen historiaa.

Paikkakunnalla on järjestetty markkinoita kymmeniä vuosia aikaisemmin kuin monella nykyään merkittäviä tapahtumia järjestävillä paikkakunnilla.

Usein kuulee sanottavan, että Kristiinassa pidetään ne oikeat markkinat. Perinteet velvoittavat järjestämään kunnon tapahtumia, koska markkinoilla on tulevaisuus - ainakin Suupohjan maineikkaimmassa rannikkokaupungissa Kristiinassa.

Kesämarkkinat pidetään Kristiinassa ensimmäistä kertaa nelipäiväisinä. Tästä tavasta ei ole aihetta luopua myöskään tulevaisuudessa. Mainetta on pidettävä yllä, sitä kaikin keinoin vahvistaen.