Karijoella kaikki hyvin

Karijoen kunnanjohtaja Marko Keski-Sikkilän työ on suurimmaksi osaksi onnistunut, vaikka kunnanvaltuutettu Seppo Tienhaaran (ps.) heitosta valtuuston kokouksesta voisi luulla muuta. Kunta tarvitsee johtajansa, eikä Keski-Sikkilän tarvitse eronpyyntöä edes harkita.

Karijoen talousnumerot näyttävät, että kukkaro on kunnossa, vaikka hyvänolon tunnetta ei kannata pitää liikaa yllä. Ilman pätevää kunnanjohtajaa Karijoella olisi varmasti näytetty viime viikolla nykyistä huonompia talouslukuja. Ansionsa tilanteesta on muullakin virkakunnalla ja luottamushenkilöillä, Tienhaara mukaan lukien.

Harva runsaan 1 200 asukkaan kunta esittelee tämän joulun alla Karijoen tapaan mukavasti yli 400 000 euroa ylijäämäistä talousarviota vuodelle 2021. Kun höysteenä Karijoen tämän vuoden tilinpäätös nousee noin miljoona euroa plussalle, tyytyväisyyteen on aihetta sekä kunnanvirastossa että Karijoen kylillä.

Hyvät talousluvut viittovat tietä sille, että tarvitaanko Karijoella jättikokoisia tuulimyllyjä niin monta kun on suunniteltu.

Karijoella ei sentään ole maalailtu piruja seinille, että tuulivoimaloita on pakko rakentaa.

Isojoellakaan ei mene taloudellisesti ihan huonosti, mutta siellä on kuultu kunnanjohtajan suusta, että kunnan itsenäisyyden kannalta tuulivoima on äärimmäisen tärkeää (Ilkka-Pohjalainen 26.8.2020).

Onneksi Karijoella ei ole sellaisia puheita lausuttu julki, kun ei liene aihetta. Isojoellakaan ei tuulivoimaloita tarvitse nostaa vaakakuppiin itsenäisyyden vastapainoksi. Tarpeellista rahaa myllyistä kunnan kukkaroon tulee, mutta eivät kunnat pakkoraossa ole.