Karijoella on reipas meno

Perinteisesti kunnat ja kaupungit muistavat ansioituneita asukkaitaan, kuten Karijoella tehtiin viime sunnuntaina.

Pieni kunta saa röyhistellä rintaansa saadessaan ojentaa stipendejä myrkkyläisille ja karijokelaisille urheilussa menestyneille. Stipendien saajien joukossa oli Euroopan mestaruuden ottanut jousiampuja, nuori yleisurheilija teki debyyttinsä Euroopan mestaruusareenalla ja lisäksi saatiin muistaa lukuisia Suomen mestaruuskisoissa mitaleita kahmineita.

Uuden vuosikymmenen alkaessa Karijoella mietitään kuumeisesti kuntoportaiden tekoa, mutta se halutaan tehdä maalaisjärkeä käyttäen ja suunnitella siten, että asiassa onnistutaan.

Kuntoportaista on tullut kuntoilijoiden ja urheilijoiden villitys, eikä rappusista haluta floppia.

Karijoen vuoden 2019 Kunnon kuntalainen ja toinen ryhtinuorista puolestaan löydettiin Myrkystä. Molemmat ovat vannoutuneita Myrkyn vapaa-ajankeskuksen ylläpitäjiä ja käyttäjiä. Eikä ihme, sillä alue palvelee useita eri lajien harrastajia. Erikoisuus on ulkouima-allas, jollaista ei ihan joka kylässä ole.

Myrkyn lakkautettu koulu on vielä oma lukunsa. Koulun tilat, mukaan lukien liikuntasali, ovat kaikkien käytössä. Harmi vain, ettei yhteinen toiminta ole löytänyt tuota salia.

Liikuntamahdollisuuksia on roppakaupalla. Vielä kaivataan sen tempun tekijää, joka loihtisi lisää käyttäjiä ja liikkujia. Puitteet ovat erinomaiset, ainoastaan suuri määrä niiden eri-ikäisiä käyttäjiä puuttuu.