Kaskisissa aika katsoa tulevaan

Kevään kunnallisvaalien ehdokaslistat tulevat olemaan kuumaa luettavaa Kaskisissa.

Uusien ehdokkaiden nimiä ei vielä kerrota julkisuuteen. Kaikissa puolueissa ehdokashankinta ei ole päässyt edes kunnolla vauhtiin.

Kaskisissa on takana repivät ajat. Ensin äänestettiin kahdesti kuntaliitoksesta. Molemmilla kerroilla Närpiö-liitos tyrmättiin.

Ei kestänyt kauaa, kun RKP:n ja kokoomuksen valtuutetut jättivät aloitteen kaupunginjohtaja Minna Nikanderin luottamuksesta.

Aloite jätettiin jo huhtikuussa. Nikander on joutunut roikkumaan löysässä hirressä puoli vuotta. Vihdoin ja viimein, vasta tänä iltana kaupunginvaltuusto ottaa aloitteeseen kantaa. Aloite ei tule menemään läpi, koska enemmistö valtuutetuista on kaupunginjohtajansa kannalla.

Toivottavasti aloitteen loppuunkäsittely tuo edes jonkinlaisen rauhan Kaskisiin. Pessimistit ovat jo kauan pelänneet, ettei niin tule käymään. Toivottavasti he ovat väärässä.

Monet kaskislaiset ovat lopen kyllästyneitä pitkään jatkuneeseen vääntöön, eripuraan ja kahteen leiriin jakautumiseen.

Nyt pitäisi keskittää kaikki tarmo, aika ja energia siihen, että kaupungin surkea taloustilanne saadaan reivattua parempaan suuntaan. Konsulttiyritys penkoo, mistä säästöjä voisi kaupungissa saada aikaiseksi. Säästölistan pitää valmistua pikimmiten. Sen jälkeen kaupunginvaltuustosta on myös pakko löytyä rohkeutta säästöjen toteuttamiseksi. Säästöjä on tehtävä. Ne ovat Kaskisten itsenäisyyden hinta.