Kaskisissa yllätyskäänne

Viimeisen puolentoista vuoden ajan on käyty ajoittain jopa kiivasta keskustelua kuntaliitoksesta Kaskisten ja Närpiön välillä. Mielipiteitä puolesta ja vastaan on esitetty niin virallisissa tilaisuuksissa kuin lehtien sivuilla.

Lopulta päädyttiin kuntalaisten kuulemiseen, joka osoitti, että enemmistö kaskislaisista ei halua kuntaliitoksen toteutuvan. Närpiössä on samaan aikaan uskottu vahvasti siihen, että liitos toteutuu, eikä pienellä Kaskisten kaupungilla olisi oikeastaan muita vaihtoehtoja olemassakaan.

Liitosasiassa ainoastaan Kaskisten kanta on tosiasiassa ratkaiseva. Närpiö tuntuisi ottavan avosylin vastaan kaskislaiset ja uusista närpiöläisistä on luvattu pitää myös hyvää huolta.

Vielä viikko sitten oli vahva usko, että liitos toteutuu. Kaskisten kaupunginjohtaja Minna Nikanderin hieman yllättävä julkitulo siitä, ettei hän esitä liitoksen hyväksymistä pisti korttipakan uuteen järjestykseen.

Kaupunginjohtajan, joka toki on ollut hakeutumassa pois Kaskisista, mielipide on vahva kannanotto sille, mihin suuntaan Kaskista viedään. Nikander vetoaa oman kantansa muovautumisessa kuntalaisten tahtoon. Se kuulostaa yhdistymistä vastustaneiden korvissa varmasti tervetulleelta. Hieman epäselväksi on silti jäänyt, onko se myös aidosti Nikanderin näkemys vai haluaako hän vain miellyttää kaskislaisten enemmistöä. Jos näin sattuisi olemaan, korvapuusti Närpiölle voikin muuttua kaskislaisten tappioksi.