Kaskista on vaikea ymmärtää

Erikoiset käänteet Kaskisissa eivät tunnu ottavan millään loppuakseen.

Viimeisin tapaus koskee kaupunginjohtaja Minna Nikanderista jätettyä valtuustoaloitteesta, jossa vaaditaan hänen luottamuspulansa selvittämistä.

Aloite jätettiin jo huhtikuussa, eikä se ole vielä edennyt. Kun kaupunki lähetti viime perjantaina kaupunginvaltuuston tämäniltaisen kokouksen esityslistan, jokainen listan nähnyt oli varma, että nyt asiaa päästään vihdoin käsittelemään. Se oli merkitty yhdeksi kokouksen pykäläksi.

Mutta ei, näin ei nyt tapahdukaan. Kaupunginhallitus päätti yllättäen maanantaina, että asia lähetetään uudelleen valmisteluun. Se taas tietää, että kaupunginjohtaja joutuu ”roikkumaan löysässä hirressä” jälleen pari kuukautta. Tilanne on täysin kohtuuton.

Kaskisille ja kaupungin maineelle olisi ollut tärkeää, että tämä vaikea asia olisi saatu pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman pian. On vaikea ymmärtää, miksi asiassa ei ole edistytty juuri lainkaan.

Poliittisesti kaupunki on jakautunut kahteen jyrkkään leiriin, jonka välissä tuntuu olevan niin syvä kuilu, ettei sitä tällä vaalikaudella paikata enää millään. Se on sinänsä surullista, sillä Suomen pienimmässä kaupungissa tapahtuu myös paljon hyvää. Tästä osoitus on muun muassa useiden vapaaehtoisten juhannuksen alla pystyttämä virkattu kesäsalko. Virkkaajia kuunnellessa aistii hyvän hengen, ystävällisyyden ja porukassa hersyvän lämpimän huumorin. On vain niin valitettavaa, että vaikka näistä hienoistakin tempauksista uutisoidaan, ne kuitenkin jäävät paikallisen politiikan erikoisten tapausten varjoon.