Kohtuuton tapaus

Kristiinassa kaupunginhallitus joutuu harkitsemaan, antaako se varoituksen teknisen johtajan sijaisena toimivalle Niklas Brandtille. On melko varmaa, ettei Brandt saa varoitusta, mutta asia selviää vasta ensi maanantaina.

Se, että kaupungissa edes harkitaan varoituksen antamista tässä tapauksessa, tuntuu kohtuuttomalta. Tapaus sai alkunsa siitä, ettei Brandt saapunut paikalle kaupunginhallituksen kokoukseen, jossa käsiteltiin kaavoitusasioita. Selvityksessään hän kertoi työpaineista ja luuli, että kokous pidetään myöhemmin. Brandtin perustelu on täysin hyväksyttävä ja ymmärrettävä. Siksi tuntuukin työnantajan puolesta äkkipikaiselta ja kylmältä, että heti ollaan miettimässä varoitusta.

Jo jonkin aikaa on kaupungilla kuullut puhuttavan, että teknisellä osastolla on valtavasti töitä. Pelko on, että työntekijät musertuvat taakan alle. Ja jos varoituksia aletaan jaella yhden kokousajankohdan muistamatta jättämisestä, se antaa henkilöstölle kuvan, ettei kaupunki salli inhimillisiä virheitä.

Kristiinaan aletaan pian etsiä teknistä johtajaa. Paikka on yksi kaupungin johtoportaan vaativimmista. Tekninen johtaja joutuu myrskyn silmään jos urakat viivästyvät, teiden kuoppia ei paikata tai rakennuspuolen julkisista hankinnoista ryöpsähtää valituksia. Jokainen muistaa päiväkodin tapauksen, jota puitiin pitkään käräjillä.

Kuka ikinä tehtävään valitaankin, häneltä kysytään rautaista stressinsietokykyä.

Teknisen johtajan virkaan ei välttämättä ole tunkua, kun kaupungista kantautuu varoituksella uhkailua. Kristiinassa on muutenkin ollut se ongelma, että virkoihin tulee niukasti hakijoita.