Kokoukset sähköisesti

Karijoella otetaan kokoustekniikan käytössä uusi askel. Osa kunnanhallituksen kokouksista tullaan pitämään sähköisesti.

Hetken sulattelun jälkeen ajatus ei enää tunnu niin mahdottomalta kuin ensialkuun tuntuu. Monet asiat kun on mahdollista hoitaa muuten kuin yhteisessä huoneessa istuen. Erityisesti niin sanottujen rutiiniasioiden hoito nopeutuu, josko sellaisia sitten kunnan luottamusmiehillä edes on.

Kun sähköisen kokouksen on ajatuksena hyväksynyt, voi olla, että seuraavaksi tulee ajatus kokoontua netin kuvayhteyksiä hyväksi käyttäen.

Kokoontuminen onnistuisi silloin vaikka mökkilaiturilla istuessa. Tekniikka on jo tarjolla ja monessa yrityksessä kokouksia näin jo pidetään.

Myös luottamustoimiin valittujen on pysyttävä niin sanotusti ajassa mukana. Ja mitä nuorempi sukupolvi valitaan päättäjien paikoille, sitä enemmän erilaisia sähköisiä palveluita otettaneen käyttöön. Toiset niitä vierastavat ja toiset tuntevat sen laajentavan mahdollisuuksia osallistua päätösten tekoon.

Vaikka monet uudet palvelut ovat osoittautuneet tehokkaiksi ja ihan toimiviksi, menee vielä aikansa, ennen kuin netin kautta keskustelu tavoittaa samoin kuin kasvokkain pöydän ääressä istuttaessa. Viestintään kun kuuluu muutakin kuin sanat. Viestintä on myös ilmeitä, tunteita ja hiljaisuutta. Ja sehän tiedetään, että juuri näillä keinoilla kuntien hallituksissa ja valtuustoissa paljon viestitään.