Koulukolmion ihme Isojoella

KIsojoen Koulukolmio on oiva esimerkki pienen kunnan ala- ja yläkoulusta, jossa into opettaa ja luoda oppilaille tulevaisuuden kivijalkaa on mahtava.

Alkuvuonna koulussa otettiin avosylin vastaan aloite siitä, että latvialaistaustaiset oppilaat saavat vahvistaa toista äidinkieltään. Lukujärjestykseen aiotaan mahduttaa latvian tunnit.

Koulukolmiossa halutaan oppilaiden perehtyvän tietotekniikassa koodaukseen ja 3d-tulostukseen mallinnuksesta alkaen. Opetellaan nyt asioita, jotka ovat tulevaisuudessa arkipäivää.

Oppilaat ovat innokkaita oppijoita. Mutta tarvitaan myös opettajien paloa työhönsä.

Isojoella koodaukseen ja 3d-tulostukseen ovat perehtyneet teknisen työn opettaja Tapani Ahokas ja alakoulun luokanopettaja Panu Saari. He ovat itsekin innoissaan tietotekniikan uusista tuulista. Vapaa-aikaa on uhrattu siihen, että on opeteltu itse, jotta voidaan opettaa muille.

Vaakakupissa innostus voi painaa jopa rahaa enemmän. Esimerkiksi 3d-tulostimen hintalappu ei ole tavaton tänä päivänä. Kunnan kukkarosta heltiää helposti määrärahaa, kunhan perusteet ja tarkoitus ovat hyvät ja oikeanlaiset.

Toivotaan kaikille kouluille rehtoria, joka on valmis ottamaan vastaan aloitteiden koppia ja viemään oppilaille oppia. Tässä suurten muutosten yhteiskunnassa toivotaan myös opettajia, joilla on intoa lähteä mukaan uuden virtaan ja sen jakamiseen.

>>>>>>> Stashed changes