Kristiina nosteessa

Kristiinankaupunkia ei ole voinut välttää näkemästä ja kuulemasta viime viikolla.

Ylen kanavalta nähtiin maanantaina illalla tunnin mittainen ohjelma Tarinoita pikkukaupungista, jossa vuorossa oli Kristiina. Ohjelmassa oli mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta ja sen eri vaiheista. Puheenvuoronsa saivat useat kristiinalaiset, jotka toivat omia tarinoitaan esille luontevasti kristiinalaiseen tyyliin.

Tiistaina Ensitreffit alttarilla -ohjelman pariskunta suuntasi häämatkalle Kristiinaan. Kristiinan kauniit kesäiset merimaisemat siinsivät pariskunnan puidessa yhteisen taipaleensa alkua.

Varsinainen jättipotti koettiin viikonloppuna, kun Kristiinaan paukahti Eurojackpotin päävoitto. Joku onnekas oli pelannut itselleen 22,2 miljoonaa euroa kioskissa, jossa toukokuussa pelattiin Loton päävoitto 1,2 miljoonaa euroa.

Jälleen kaupunkia kuvattiin ja vietiin eetteriin.

Mikä onnellisten ihmisten kaupunki, huokaisi moni muualla asuva.

Kaupunki on ollut hurjassa myönteisessä nosteessa, mikä on hyvä jatke vilkkaalle kesämatkailun kaudelle. Nyt toivotaan, että se kantaa hedelmää. Yhä useampi kiinnostuu rannikon kaupungista ja päättää lähteä katsomaan, miltä Kristiinassa näyttää. Joku saattaa innostua niinkin kovasti, että päättää ryhtyä kristiinalaiseksi.

Kristiina on hieno, pieni kaupunki, jossa joillakin aloilla podetaan peräti työvoimapulaa, jossa toivotetaan vieraat tervetulleiksi ja ilahdutaan uusista tulijoista.