Lukioiden napakymppi

Erityisesti pienten paikkakuntien pienillä lukioilla on kiivas taisto saada opiskelijoita. Kilpailussa useat lukiot ovat ottaneet käyttöön muun muassa ojentamalla monipuolisia opintoja ja ilmaisen tietokoneen. Kristiinan lukioissa tietokoneet ovat tarjolla eikä ylioppilaskirjoituksia tarvitse maksaa omasta kukkarosta.

Nyt Kristiinassa on löytynyt valtti, jota ei ole lähiseudulla. Kaksikielisyys on luonteva osa kaupunkia, ja se otetaan vihdoin vahvaksi houkuttimeksi tulla lukioon juuri Kristiinaan. Suomea ja ruotsia pääsee oppimaan aidossa ympäristössä.

Vaihtoehtoisesti opiskelija voi poimia itselleen mielenkiintoisia opintojaksoja. Halutessaan hän voi olla suomen- tai ruotsinkielisessä lukiossa vaihdossa jonkin aikaa. Vaihtoon ei tarvitse lähteä valtamerien taakse oppiakseen itselle vierasta kieltä.

Kaupan päälle saa vaihtelua kouluympäristöön sekä uusia kavereita ja opettajia.

Myös parjattu kielimuuri saa moukarinheilautuksen lukioiden yhteistyön ansiosta.

Haku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin, mukaan lukien lukioihin, alkoi tällä viikolla. Kristiinan ruotsinkielisestä yläkoulusta jotkut ovat totutusti suunnanneet lukioon Närpiöön, jossa suomenkielen oppimiseen ei ole vastaavia mahdollisuuksia kuin nyt Kristiinassa. Useassa Kristiinan naapurikunnassa nuori punnitsee vaihtoehtoja muutaman lukion välillä. Tosin yhdelläkään niistä ei ole antaa samanlaisia valmiuksia ruotsin oppimiseen kuin Kristiinan suomenkielisellä lukiolla.

Kaiken kukkuraksi molemmat Kristiinan lukiot ovat laadukkaita ja maineeltaan erinomaisia. Kristiinan lukioilla on pitkä historia takanaan. Nyt näyttää siltä, että edessä olisi myös hieno tulevaisuus.