Menestyksen maku kelpaa

Kauhajoen Karhubasketin koripallon suomenmestaruuden nostattama innostus koko Suupohjan alueella kertoo siitä, kuinka menestys tuottaa hyvää. Kaikki, jotka olivat katsomossa edes yhdessä loppukauden Karhubasketin ottelussa, aistivat sen yhteisöllisyyden voiman, joka henki kannattajajoukoissa.

Twitterissä Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen kommentoi mestaruuden tuomaa tunnetta seuraavasti:

Kyllä tämä on koko seutukunnan juttu. Jos se yhteistyö ja positiivinen draivi, joka koripallon ympärillä on, onnistutaan monistamaan muuhunkin toimintaan, niin me ollaan vahvoja.

Suupohjassa ei ole aiemmin saavutettu joukkuelajeissa vastaavaa menestystä. Yksilölajeissa mestaritasoisia urheilijoita kyllä löytyy, mutta saumatonta yhteistyötä vaativissa joukkuelajeissa Karhubasketin menestys on ainutkertainen. Urheiluhullun Suomen kansa rakastaa menestymistä ja kun sitä joku saavuttaa, tuntuu kuin itse olisi mukana voittajien joukoissa.

Voittajien joukoista toivoisi jokaisen löytävän itsensä myös silloin kun menestystä tavoitellaan muusta kuin urheilusta. Myönteisen ilmapiirin teho onnistumiseen on tunnettua. Sen tunteen löytymisessä otettiin yksi askel lähemmäksi, kun Suupohjan oma koripallojoukkue nosti mestaruuden merkiksi pantteripatsaan korkeuksiin. Se ei ole ensimmäinen menestystarina Suupohjassa, mutta se ei saa todellakaan olla myöskään viimeinen jota juhlitaan.