Metrin liian kapea seututie

Kristiinassa ja Karijoella iloitaan siitä, että Pyhävuoren ylittävää huonokuntoista tieosuutta on vihdoin alettu kunnostaa. Jo oli aikakin. Autoilijoiden kärsivällisyyttä on monta vuotta kysytty, sillä tähän saakka tiehen ilmestyneitä kuoppia on korjattu lähinnä asfalttipaikoin. Paikkauksia on ollut niin tiheässä, että tie on muistuttanut huonosti ommeltua tilkkutäkkiä.

Joku ehti jo harmitella, että Pyhävuoren tien uusi asfalttipinta vaikuttaa huonolaatuiselta. Kritiikkiä ei kannata vielä viljellä, sillä urakka on kesken. Tien pintaan on vedetty ensimmäinen asfalttikerros ja päälle tulee toinen. Eiköhän siitä hyvä tule.

Myös Isojoki sai keväällä hyviä uutisia, sillä Kärjenkoskella tie aiotaan pistää kuntoon. Tämäkin urakka tuli tarpeeseen. Sen, joka epäilee tierahojen valuneen väärään paikkaan, kannattaa vaikka heti lähteä ajelemaan Kärjenkosken suuntaan. Vanhankylän pitkän suoran jälkeen on hyvä laskea oman ajoneuvon nopeus mateluksi kävelyvauhtiin, ettei riko renkaita teräväreunaisissa kuopissa ennen Kärjenkoskea.

Isojoella riittää yhä vääntöä, jotta kunnan yksi tärkeimmistä väylistä saadaan lopulta kuntoon. Muutamia vuosia sitten Kauhajoen ja Isojoen välistä seututietä parannettiin Kauhajoen puolelta kuuden kilometrin matkalta. Leijonan osa, noin 20 kilometriä Isojoen puolelta, jäi surkeaan kuntoon. Mutkainen, kapea tie on hengenvaarallinen etenkin talven pääkallokeleillä. Kunnanjohtaja Juha Herralan mukaan väylä on seututieksi metrin verran liian kapea.

Isojoen edustajat joutuvat taas tänä syksynä käärimään hihansa ja olemaan yhteydessä valtiovarain- sekä liikenne- ja viestintäministeriöön, jotta rahat vihdoin heltiävät väylän loppuosuudelle. Vaikutustyö näihin kolmeen tahoon on jo tuttua isojokelaisille.