Meuhkaajat menkää vaaleihin

On ilo nähdä jo nyt uusia nimiä kuntavaalien ehdokaslistoilla. Se tiedetään, että alueemme kunnissa ehdokkaita metsästetään kiivaasti aivan loppumetreille asti. Alueellamme asioita päättämään haluavia ei ole liikaa, päinvastoin.

Useat nyt vetäytyvät valtuutetut ovat todenneet, että he ovat paikallispoliitikkona tehneet niin pitkän rupeaman, että uusien on aika tarttua ruoriin. Se on totta. Sen tähden ensikertalaisia on piristävää nähdä ehdokkaina. Parasta yhtälö on se, kun kokemus ja uudet ajatukset voivat kulkea rinnakkain tasavertaisina päätöksenteossa.

Joillekin rima paikalliseen politiikkaan on korkea sen tähden, että päättäjänä olet kaiken kansan sylkykuppi.

Etenkin sosiaalinen media on sellainen mylly, jossa jauhetaan ihmisiä palasiksi. Pahimmillaan niin kutsuttu tieto voi perustua jonkun ystävän tai naapurin hataraan kommenttiin tai suoranaisiin valeuutisiin.

Asioista on toki eri mielipiteitä, ja rohkea kertoo mielipiteensä avoimesti ja omalla nimellään. Asioista voidaan riidellä, mutta henkilökohtaisuuksiin ei saa mennä. Silloin ollaan sellaisella tasolla, joka ei ole hyväksyttävää. Uhkailuun ja häirintään ei saa missään nimessä sortua kukaan. Mikään päätettävä asia ei ole sen arvoinen.

Jännä juttu on sekin, että ne, jotka sosiaalisessa mediassa möykkäävät, eivät ole usein rohkeita astuakseen itse parrasvaloihin ja päättäjän paikalle.

Teille internetin ja sosiaalisen median kovimmille huutelijoille rohkeushaaste: Ei muuta kuin nimi listoille ja ehdokkaaksi kuntavaaleihin.