Mieluisa lisä

Seppo Tienhaaran Karijoen keskustaan avaama kelloseppämuseo on odotettu lisä alueemme museoiden ja käyntikohteiden joukkoon.

Mielessä jo näkee, kuinka matkailijoita täynnä olevat linja-autot paahtavat kohti Karijokea hämmästelemään ainutlaatuista kohdetta. Vastaavaa muualla Suomessa on nimittäin vaikea löytää. Yksi kellomuseo on Espoossa.

Alueemme matkailu kiittää, kun tarjottavana on uusi, erikoinen kohde.

Kristiina on tunnetusti vetovoimainen matkailukaupunki ja sieltä irtoaa varmasti lähtijöitä naapurikuntaan Karijoelle. Välimatka ei ole pitkä. Matkan varrella voi piipahtaa geopark-kohteeseen Susiluolalle, jonka matkailullinen mainonta on valitettavasti ollut hiljaiseloa. Susiluolalla käydään, jos paikka tiedetään. Matkailija kurkkaa luolan sisään kehikon takaa, ihailee maisemaa ja lukee tietoja kylteistä ja jatkaa matkaansa muualle. Usealle Kristiinan suunnasta tulleelle matkailijalle on yllätys jopa se, että Karijoen keskusta on niinkin lähellä Susiluolaa.

Toinen tämän kesän erikoisista museoista avasi ovensa Isojoella, jossa pääsi ihailemaan vanhoja elokuvia videokasetti-tallenteina. Museoiden helmi on myös Kristiinan Carlsron pitsihuvila järvenranta-alueineen.

Erityisten museoiden helminauha voisi olla seuraava kehitettävä matkailukokonaisuus alueellamme. Mitä muuta yhtä mielenkiintoista on alueella, jossa kekseliäisyyttä ei puutu ja ihmisillä on tarmoa tarttua mitä mahtavimpiin ideoihin. Miltä kuulostaisi vaikkapa Kylähullun museo Uttermossassa, Henry Saaren -tie Lålbyssä tai Krista Siegfriedsin uimaranta Kaskisissa?