Minä, minä, minä...

Korona-rokotuksista kieltäytyminen on äärimmäisen itsekeskeistä. Ihmisillä on vastuu itsensä lisäksi muista. Rokotuksia välttävät ovat vastuussa siitä, jos tehohoitopaikkoja on entistä vähemmän käytettäväksi vakavien sairauksien hoitoon, koskevat ne nuoria tai vanhoja.

Monia leikkauksia ja muita hoitotoimenpiteitä tehdään entistä vähemmän, koska koronaan sairastuneet vievät tehohoitopaikkoja. Paluu edes lähelle normaalia sairaaloissa onnistuu vain suurin piirtein koko kansan kattavilla rokotuksilla. Yhteiskunnan avautumisessa voi tulla takapakkia. Vastuullisia kansalaisia lienevät silti loppupeleissä melkein kaikki, mutta itsekeskeisiä minä, minä, minä -tyyppejä on silti.

Tehohoitoon koronan takia joutuvan on arvioitu vievän neljän samalla osastolla jonkin muun vakavan sairauden takia olevan paikan. Miksi ei myös pieni vähemmistö vastahankaisia voisi kerrankin ajatella myös muita kuin itseään? Se ei ole vastaus, etten pelkää, koska mielestäni korona on vain vähäinen flunssa. Sanonta on itsensä pettämistä ja vastuun pakoilua.

Maailmanlaajuinen kulkutauti on tuhonnut Suomen kansantaloutta. Yhteiskunta ja yritykset kärsivät taloudellisesti paljon ja ihmiset menettävät työpaikkojaan. Kuka vastaa siitä, jos korona ei laannu siihen malliin, ettei elinkeinoelämä enää kärsi. Jokainen työpaikka on tärkeä, ja tässä tapauksessa niitä työpaikkoja on menetetty ja voidaan menettää vielä paljon, kun kansasta pieni osa jarruttaa rokotekattavuutta.

Olisiko oikein, että voit ihan vapaasi jättää rokotukset väliin, mutta maksat itse koronan hoitokulusi? Työpaikkojen menetykset ja konkurssit jäävät silti veronmaksajien rasitteeksi.