Nuorennusleikkaus

Pvo lämpövoimalan uusi toimitusjohtaja Jari Grönvall kertoi kovasti odotetun uutisen Suupohjan Sanomien haastatellessa häntä viime viikon torstaina (Juttu on vieressä).

Kristiinassa viimeisiään vetelevän Pohjolan voiman laitoksen turbiinisali on vihdoin käynyt kaupaksi. Se avaa näkymiä erilaisille yritysviritelmille.

Entisen hiilivoimalan alueelle tuli jo aikaisemmin toimintaa.

Pohjolan voiman satama on myös myynnissä. Kaupungin on syytä pysyä neuvottelupöydissä. Kaupunki voi olla varteenotettava ostajaehdokas, ellei jokin suuryritys halua itselleen satamaa.

Kristiinassa puhaltavat myös muilla tavoin myönteiset yritystuulet. Usealle yhtiölle on tulossa uutta toimintaa ja laajennuksia. Niistä on esimerkkejä tämän lehden sivuilla.

Ilo on seurata, että monissa merkittävissä yrityksissä on tapahtunut tai tapahtumassa sukupolvenvaihdoksia. Nuori johtajakaarti on ottamassa vastuuta.

Monella nuoren ikäluokan edustajalla on yrityksissä jo pitkä kokemus, vaikka ikävuosien numerot alkavat kolmosella tai nelosella, joissakin tapauksissa jopa kakkosella.

Se merkitsee tulevaisuutta Suupohjaan. Se tarkoittaa työpaikkoja ja menekkiä, eli hyvinvointia monille alueen asukkaille on luvassa.