Nuoret kärsivät

Teini-ikäiset ja nuoret ovat se joukko, joka on vanhusten ohella eniten kärsinyt korona-ajan rajoituksista.

Opiskelut siirtyivät kouluista koteihin tai opiskelija-asuntoihin. Joillakin ammattiin valmistuminen voi olla vaakalaudalla etäopintojen takia. Lukioissa abiturientit valmistuvat viime vuoden tavoin kevääseen koronan tumma pilvi yläpuolellaan. Nyt korona peruutti penkkariajelut. Pahimmassa tapauksessa se voi estää kirjoituksiin osallistumisen karanteenin tai sairastumisen takia.

Ammattiin valmistuvat joutuvat etsimään työpaikkoja markkinoilta, jota korona on kurittanut ja kilpailu työpaikoista on kova. Joillakin aloilla korona on jopa pysäyttänyt työnteon.

Teini-ikäiset ja nuoret ovat suuria vapaa-ajanharrastusten kuluttajia ja osallistujia. Sitäkin iloa on suljettu vähän väliä erilaisilla rajoituksilla.

Koulujen hiihtolomat ovat alkamassa. Kuntien hiihtolomaohjelma on yleensä sivuutettu vilkaisulla, mutta tänä vuonna on toisin.

Nyt jos koskaan on tärkeää, että hiihtolomaviikko on täynnä tekemistä koronavuoden jälkeen.

Toki korona sanelee rajoituksia, mutta täyttä tekemisen kieltoa sen varjolla ei onneksi tarvitse antaa.

Lapsille ja nuorille täytyy antaa mahdollisuus pelata, uida, lasketella, hiihtää, käydä elokuvissa ja tavata ikätovereita.

Lapsille tekemisen keksiminen on helpompaa kuin nuorille, joita ei missään nimessä saa unohtaa kuntien ohjelmatarjonnasta.

Kuntien vapaa-ajantoimilla on nyt näyttämisen paikka.