Onneksi kuuluu vasaran pauke

Kristiinassa on saatu päätökseen isoja rakennusurakoita, eikä niille onneksi näy loppua.

Kantakaupungin suomenkielisen alakoulun laajennusosa valmistui hiljattain. Se tarkoittaa, että pian saadaan hyvästellä rumat parakit koulun etupihalta. Tilan ahtaudesta kärsinyt koulu on laajennuksensa ansainnut.

Uusi liike- ja asuinrakennus on noussut pitkän sillan kupeeseen. Sen rakennustyöt ovat loppusuoralla.

Kristiinassa kaupungin omistama asunto-osakeyhtiö virittelee isoa rakennushanketta. Yhtiön suunnitelmissa on rakennuttaa puinen vuokrarivitalo aivan kaupungin ytimeen, Kirkkotorin varrelle Ulrika Eleonoran kirkkoa vastapäätä. Suunnitelmat ovat pitkällä. Enää tarvitaan kaupunginhallituksen sinetti hankkeelle, ja se on menoa sitten. Jos ja kun rivitalon rakentaminen toteutuu, siitä tulee asunto-osakeyhtiön ensimmäinen kohde, jossa on hissi.

On toivoa antavaa, että vasaran pauketta kuuluu ja kaivinkoneet iskevät kauhansa multiin eri puolilla kaupunkia. Myös pienempiä kohteita on tulossa, kun Kanuunakallioiden alueen kunnostustyöt alkavat keväällä.

Uudisrakentaminen ja laajennukset kertovat siitä, että kaupungissa on tulevaisuuden uskoa ja että Kristiinaan kannattaa muuttaa. Ja ehkä vielä tärkeämpää, lisäksi ne ovat viesti siitä, että kaupungissa kannattaa myös pysyä.