Onnistunut uusi asuinalue

Ehdotus Kristiinan Sisäsataman uudesta asemakaavasta on ollut jo jonkin aikaa näytillä. Siihen kannattaa tutustua, sillä luonnos on yllättävän helposti luettava ja kartat ymmärrettäviä.

Luonnos on nähtävillä kaupungin nettisivuilla. Siitä voi kertoa oman mielipiteensä, antaa noottia taikka peräti kehut, viimeistään 13. syyskuuta mennessä.

Kaavaehdotuksessa Sisäsataman uusi asuinalue näyttää onnistuneelta.

Sinne suunnitellaan omakotitaloja, rivitaloja ja kerrostaloja. Puistomaista tilaa jää mukavasti ja vanhat maamerkit, kuten satamakonttori ja tullitalo säilyvät. Ja mikä tärkeintä, meren rantaan on suurelta osin vastaisuudessakin pääsy jokaisella ilman, että ostaa oman pytingin alueelta.

Kaikkia ei välttämättä miellytä viisikerroksisiksi kaavaillut kerrostalot. Luonnoksessa ne kuitenkin istuvat hyvin kahdelle korttelialueelle, eivätkä näytä liian suurilta, kömpelöiltä jättiläisiltä. Tottahan ne saattavat viedä jonkin verran merinäkymiä osalta Tervahovintien asunnoista ja uuden viereisen omakotitaloalueen ikkunoista.

Yllätys kerrostalot tuskin kenellekään ovat, sillä kaupungissa on vuosikaudet suunniteltu Sisäsatamaa asuinalueeksi. Pitää myös muistaa, että jos tuvastaan haluaa takuuvarman merinäkymän, silloin on oma tontti ostettava rannasta.

Vanha keltainen satamakonttori säilyy. Siellä näkisi mieluusti pikkuputiikkeja. Uutta ravintolaa tai kahvilaa Kristiinaan ei enää kaivata, sillä kelpo paikkoja löytyy nyt jo tarpeeksi jokaiseen makuun ja joka lompakolle. Myös majoituspaikkoja on riittämiin.