Päätöksiä ennen vaaleja

Kaskisten päättäjät ovat pian isojen ratkaisujen edessä.

Konsulttiyhtiö Fcg on selvittänyt, mistä kaupunki voisi saada pitkään kaivattuja säästöjä. Tämän niin sanotun säästölistan pitäisi olla valmis aivan näinä päivinä, tai ehkä se on jo toimitettu kaupungille.

Säästölistalta odotetaan käytännön ehdotuksia siitä, mitä huonossa taloudellisessa tilanteessa olevassa kaupungissa pitäisi nyt tehdä.

Ratkaisut voivat olla kipeitä, mutta niihin on vihdoin pakko ryhtyä.

Toivottavasti Kaskisissa ei käy niin, etteivät poliitikot uskalla tehdä enää tämän vaalikauden loppusuoralla isoja säästöratkaisuja.

Pelkona on, etteivät ne luottamushenkilöt, jotka aikovat asettua huhtikuun kunnallisvaaleissa jälleen ehdolle, tohdi leimautua kipeiden päätösten tekijöiksi nyt kun kunnallisvaaleihin on enää pari kuukautta aikaa.

Tällainen ajattelu pitää nyt heittää syrjään ja miettiä kotikaupungin parasta. Olisi myös epäreilua, jos vaikeiden päätösten teko sysättäisiin uusien luottamushenkilöiden syliin.

Jotta Kaskinen pysyy myös jatkossa itsenäisenä, säästöjä on saatava pikimmiten. Tosiasia näet on, että synkkien talouslukujen kanssa kamppaileva Suomen pienin kaupunki elää velkarahalla.