Päättäjät, katsokaa peiliin

Vielä muutama vuosi sitten ei olisi ikinä uskonut, että Kaskisten kaupunginjohtajan paikka on tuulisin kunnan- tai kaupunginjohtaja tuoli koko Suupohjassa. Sitä se on tällä hetkellä koko Pohjanmaalla.

Kaskisten kaupunginjohtaja Minna Nikanderia ei käy kateeksi. Viime torstaina kaupunginvaltuustossa jätettiin aloite, joka koskee häneen kohdistuvaa luottamuspulaa. Aloitteen jättivät RKP:n ja kokoomuksen valtuutetut.

Vahvistettua tietoa aloitteen sisällöstä ei ole saatu julkisuuteen. Joka tapauksessa näyttää vahvasti siltä, että Nikander halutaan saada syrjään kaupunginjohtajan paikalta. On arveltu, että aloitteen allekirjoittaneita harmittaa ainakin se, että Nikanderin talouden seurannassa olisi parantamisen varaa.

Tosiasia kuitenkin on, että kuka ikinä Kaskista näissä nykyisissä myrskyissä yrittäisikään johtaa eteenpäin, hänellä ei ole aisaparinaan talousjohtajaa. Jokainen ymmärtää, ettei kaikista talousluvuista voi olla tietoinen, jos talousjohtaja puuttuu viereltä. Talousjohtajan pesti olisi tärkeä Kaskisille, mutta jostain syystä se on ollut täyttämättä siitä lähtien kun Marja Rohula irtisanoutui virasta viime kevättalvella.

Minna Nikander tarvitsee nyt kaiken tuen kaskislaisilta. Osan päättäjistä kannattaisi ottaa myös peili käteensä. Peiliin katsoessa olisi hyvä kysyä itseltä, olenko minä tukenut kaupunginjohtajaa tarpeeksi? Vai onko tarkoitukseni sittenkin aiheuttaa vain hämminkiä?