Paha maku vielä suussa

Ei tarvitse muistella kuin runsas vuosikymmen taaksepäin kun sairaalanmäellä Kristiinan Itäpuolella tehtiin rajuja leikkauksia. Kyse ei ollut lääketieteellisistä toimenpiteistä, vaan Selkämeren sairaalan täydellisestä alasajosta.

Tuolloin selvisi se tosiasia, että lupaukset ovat vain puhetta. Kristiinahallissa oli juhlittu menestyvää ja erinomaista Selkämeren sairaalaa, pidetty puheita ja taattu jatkuvuutta. Ei mennyt monta kuukautta, kun Vaasan sairaanhoitopiiri aloitti Selkämeren sairaalan tyhjentämisen palveluista ja henkilökunnasta.

Kauas jäivät ajat, jolloin jopa Karijoki ja Isojoki kuuluivat sairaalan toiminnan piiriin ja seudun asukkaat olivat tyytyväisiä.

Kristiinalaisvaltuutettu Pekka Eränen (kok.) muistaa erinomaisesti sairaalanmäen myllerrykset. Sen tähden hän on varpaillaan, kun jälleen kerran on tartuttu kaupungin sairaalanmäen palveluihin. Eihän taas törmätä hatariin lupauksiin muodostettaessa Pohjanmaan maakunnallista hyvinvoinnin kuntayhtymää? Mitä tapahtuu työpaikoille ja terveyspalveluille?

Samalla kun tehdään alueellista kuntayhtymää, on Kristiinankaupunki allekirjoittanut sopimuksen Pihlajalinnan kanssa avohoidon palveluiden ulkoistamisesta. Suunnitelma on, että kaupunki perustaa yhteisyrityksen Pihlajalinnan kanssa ja palvelujen säilyvät paikkakunnalla.

Suuren terveysyhtiön tavoite on tyystin erilainen kuin kaupungilla. Yhtiö pyrkii tahkomaan voittoa. Vuosi sitten Kristiinasta hoivakoti Ulrikasta alkanut kohu osoitti suuryhtiön voitontavoittelun lopputuleman. Aika näyttää, miten terveyspalvelujen käy Kristinassa. Toivottavasti ei olla valitsemassa kahdesta pahasta kahta.