Paikalliskehu etusijalle

Lokakuu on yrittäjäkuukausi ja perinteiseen tapaan sen kunniaksi ilmestyy Suupohjan Sanomien teemanumero, joka on Sinulla luettavissa tänään.

Tässä numerossa yrittäjät saavat aivan erityisen puheenvuoron ja näkyvyyden, mutta paikallislehdessä heille on sijaa sen lisäksi joka viikko. Yrittäjyys on kuitenkin yksi tärkeä elinvoimaisuuden tae alueellamme.

Mutta kukaan ei pärjää yksin – ei edes yrittäjä. Sen tähden meidän kaikkien on seistävä ripi rinnan ja toisiamme tukien. Yrittäjät tarvitsevat toisia yrittäjiä. Alueen asukkaat tarvitsevat paikallisia palveluja, ja he ovat myös yrittäjien kaipaama ostovoima. Me kaikki olemme tärkeitä.

Jotta elinvoimaisuus säilyy ja parhaimmassa tapauksessa voimistuu, tarvitaan siihen myös paikallisuuden kunnioittamista ja esille tuomista.

Keskinäinen kehu voi tuntua vaikealta, mutta pohjalaiseen tapaan laitetaan paikallisista asioista rehvastelu nyt etusijalle.

Kehutaan siis paikallisesti ja kovaa.

Huomataan myös ne yritykset ja yrittäjät, joita on pitänyt itsestäänselvyytenä.

Monasti käy niin, että vasta jonkin asian menetettyään huomaa, kuinka tärkeä se menetetty asia olikaan omassa arkipäiväisessä elämässä.