Pakko päästä uudelleen

Kotimaan matkailu on ennätyksellisen suosittua alueellamme tänä kesänä. Mojovan tuuppauksen alueen suosion kasvuun antoi Unescon hallintoneuvoston päätös hyväksyä Lauhanvuoren-Hämeenkankaan aluekansainväliseen geopark-luontomatkailukohteiden verkostoon.

Matkailun perustus on vahva tänä kesänä, mutta sen suosioon ei saa jäädä makoilemaan, vaan miettiä jo jatkumoa matkailun valteiksi. Suupohjan kuntien matkailusta ja elinkeinoasioista päättävien kannattaa miettiä yhdessä keinoja, joilla turistit haluavat tulla alueellemme kuluvan kesän jälkeen.

Jotta tarjottava matkailupaketti olisi laaja ja monipuolinen, on kuntien yhteistyö tähdellistä. Laaja paketti takaisi matkailijalle tunteen, että paljon jäi vielä kokematta ja pakko on tulla uudelleen.

Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan yhteisen tuumailun lisäksi tiedon levittämisen taitoa, ja ennen kaikkea päivitetyn tiedon jakamista.

Totta on, että ainakin Isojoella, Karijoella ja Kaskisilla on omat applikaatiot eli puhelimeen ladattavat sovellukset. Tosin niiden lataaminen on sen verran vaivalloista ja vie tilaa puhelimesta, ettei monikaan satunnainen kulkija sitä tee.

Seiniin nakutetuista julisteista ei tiedä, ovatko ne kuluvan heinäkuun tapahtumaa vai parin vuoden takaista mainontaa. Samoin on internetin puolella. Tietoa löytyy, mutta se voi olla mennyttä, puutteellista tai harhaanjohtavaa. Luonnossa liikkuessa ei netin toimivuuskaan ole aina taattu.

Kuinka turhauttavaa on matkailijana, kun tulet määränpäähän ja huomaat, etteivät palvelujen aukioloajat päde tai ne ovat suppeat. Tai että lähellä olisi ollut mielenkiintoinen tapahtuma, josta ei ollut tietoa.

Euroja jää kilisemättä kassaan sellaisten asioiden tähden, jotka olisi helppo korjata.