Pienet kultakimpaleet

Onneksi lapsia riittää seudullamme, vaikka syntyvyys on ollut laskussa.

Kaskisissa päiväkodissa tarvitaan kipeästi lisätilaa, sillä lapsia on ilmoittautunut päiväkotiin yllätyksellisen paljon. Valoa tunneliin tuo se, että luvassa on uusi päiväkoti. Toivottavasti myös lisää henkilökuntaa luvataan mahdollisimman pian.

Kristiinassa Kantakaupungissa iloitaan jo uudesta, nykyaikaisesta päiväkodista. Samalla saadaan lapsiryhmät tilapäisistä tiloista yhteen osoitteeseen.

Lapväärtissä entisen suomenkielisen koulun tilat osoittautuvat epäterveellisiksi, joten lasten hoitoryhmä lähti sieltä pois. Siten myös Lapväärtin päiväkoti kaipaa lisätilaa.

Karijoella on nautittu jonkin aikaa päiväkodin laajennuksesta ja remontista. Isojoella on sama juttu, vaikka sielläkin hoitolapsia on yllin kyllin.

Kaikilla lapsista huolehtivilla ovat kädet täynnä työtä. Heillä ovat meidän tulevaisuutemme pienet kultakimpaleet käsissään.

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää, jolloin perinteisesti muistetaan kaikkia äitejä.

Sunnuntaina ruusun ovat ansainneet myös kaikki ne naiset, jotka huolehtivat työssään tai muutoin lapsista ja nuorista.

Nämä naiset ovat ystäviä, välittäjiä ja kuuntelijoita. He huolehtivat, että päivä sujuu turvallisesti. He ovat henkilöitä, jotka kannustaen antavat vahvaa tulevaisuudenuskoa nuorelle polvelle.

Hyvää äitienpäivää kaikille lasten ja nuorten jokapäiväistä elämää turvaaville.