Pomon paikka on työkunnassa

Suupohjan kunnissa kannattaisi ottaa joissakin asioissa mallia yrityspuolelta. Kun kuntiin on palkattu johtavia virkamiehiä tai -naisia, on ilmennyt, etteivät he suinkaan muuta työn perässä paikkakunnalle. Se on harmi, koska paikkakunnalla asuessa ymmärrät asukkaiden ilot ja murheet.

Viranhaltijan pitää elää paikkakunnan arkea. Yleensä paikkakuntien johtavat työntekijät ovat kovapalkkaisia, joten heillä on ostovoimaa ja verot jäävät asumiskuntaan.

Jo pitkään on tiedetty, että Kone-Ketosen perheyritykseen on etsitty uutta toimitusjohtajaa. Kun yrityksen perustaja Lauri Ketonen löysi siipyyläislähtöisen Jyväskylässä asuvan Juha Jaakkolan seuraajakseen, Ketoselle oli tärkeää, että uusi toimitusjohtaja myös muuttaa Kristiinaan. Ketosesta on suuri etu, että uusi johtaja asettuu asumaan paikkakunnalle. Päätöksellään pitkän linjan yrittäjä osoitti kantavansa myös yhteiskunnallista vastuuta kotipaikkakuntaansa kohtaan, sillä tiedossa on, että Kristiina kärvistelee laskevan väkiluvun kanssa.

Ketosen kaltaisia oman kotiseudun parasta ajattelevia yrittäjiä ja päättäjiä tarvitaan näinä aikoina kipeästi.

Kunnissa on jo haastatteluvaiheessa yritettävä onkia esille se, aikooko johtava viranhaltija muuttaa paikkakunnalle vai ei. Vastuu on haastatteluryhmän harteilla, keitä siihen sitten kuuluukin.

Kun toimitaan näin, ei tarvitse jälkikäteen harmitella, että valittu kulkee paikkakunnalla töissä muualta.

Jokaisen Suupohjan kunnan ongelma on, ettei läheskään kaikkia pomoja saada muuttamaan paikkakunnille.