Raukkamainen teko

Kristiinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henrik Antfolkille (r.) osoitettu uhkauskirje on raukkamainen ja tuomittava teko.

Toivottavasti poliisi saa aikanaan selville, kuka tai ketkä uhkauskirjeen kirjoittivat tiukkalaiselle valtuuston puheenjohtajalle. Tärkeää tietenkin olisi, että tapaus selvitettäisiin mahdollisimman pian ja jo ennen kesäkuun kunnallisvaaleja.

Pelkona on, että jotkut vaaliehdokkaiksi lupautuneet saattavat näinä päivinä harkita uudelleen, kannattaako vaaleihin edes asettua ehdolle, jos seurauksena on uhkailuja, syyttelyä ja muuta kuraa. Jälkimmäistä on valitettavasti jo tarjolla liiankin runsaasti sosiaalisessa mediassa.

Vielä sana uhkauskirjeestä. On se kumma, ettei päättäjälle pystytä sanomaan asioita suoraan kasvotusten, vaan päädytään näin alhaiseen tekoon.

Henrik Antfolk toimi oikein, kun hän toi asian itse julkisuuteen. Se oli merkki siitä, ettei pitkään paikallispolitiikassa mukana ollut 40-vuotias päättäjä taipunut pelottelijan tai pelottelijoiden tahtoon.

Nyt sopii vain toivoa, ettei tapaus vähennä muiden kristiinalaisten tai suupohjalaisten tahtoa olla mukana paikallispolitiikassa.

Ehkä tämän jälkeen päättäjän uraa arvostaa vielä entistä enemmän.