Suuria asioita tapahtumassa

Loppuvuodesta tulee julki usein suurimmat muutokset eri organisaatioiden sisällä. Tai jos ei muutoksia saada aikaiseksi yksimielisesti, on tiedossa lakkoja, kuten nyt on käynyt osassa Postin toimintoja.

Merkittäviä muutoksia on tätä kirjoittaessa ollut tiedossa myös Kaskisten ja Närpiön liitosasiassa. Närpiö näyttäisi vielä ennen ratkaisevaa kokoustaan olevan enemmän kiinnostunut liitoksesta kuin Kaskinen. Silti myös Kaskisten päätös on sen tulevaisuudelle erittäin merkittävä, oli päätös sitten liitosta myötäilevaä tai itsenäisyyden säilyttävä. Päätös tulee molemmissa tapauksissa vaikuttamaan asukkaiden arkipäivään.

Myös Suupohjan Sanomien ja sitä julkaisevan I-Mediat oy:n rakenteissa tulee tapahtumaan ensivuoden alun aikana muutoksia. Suurin muutos yhtiössä koskettaa maakuntalehtiä Ilkka ja Pohjalainen. Näiden lehtien yhdistymisestä on päätetty ja siitä tiedotettu maanantaina. Seurauksena yhdistymisestä syntyy uusi pohjalainen maakuntalehti, jonka nimeä ei vielä tässä vaiheessa ole julkistettu.

Lehtien yhdistymisen seurauksena tulee muutoksia myös organisaatioihin, jotka johtavat valitettavasti joidenkin työsuhteiden päättymiseen.

Suupohjan Sanomien kohdalla suurin tilaajille näkyvä muutos on se, että lehden ilmestymispäivä tulee muuttumaan vuoden alusta torstaiksi. Toisaalta lehdessä tullaan entistä voimakkaammin keskittymään mahdollisimman ajankohtaiseen uutisointiin. Se tarkoittaa nettiuutisoinnin määrän kasvattamista. Jos jatkossa haluaa saada uutisen tuoreeltaan luettavaksi, kannattaa tilaajan ottaa käyttöönsä I-mediat -tili.