Töihin näköalapaikalle

Suupohjassa on tällä hetkellä auki poikkeuksellisen monta merkittävää työpaikkaa kuntien näköalapaikoilla.

Kristiinassa haetaan uutta yritysneuvojaa. Isojoki ja Karijoki etsivät yhteistä elinkeinovastaavaa. Aiemmin tällaista pestiä ei ole ollut, joten valittava pääsee aloittamaan työt puhtaalta pöydältä.

Isojoki ja Karijoki päättivät perustaa elinkeinovastaavan pestin sen jälkeen kun Kauhajoki ilmoitti, että se haluaa jatkossa järjestää elinkeinotoiminnan omana toimintanaan. Uutinen tuli syksyllä täytenä yllätyksenä monille, ja tuskin sitä osattiin odottaa myöskään Isojoella, Karijoella ja Teuvalla. Käytännössä Kauhajoen päätös tarkoitti, että neljän kunnan pitkään jatkunut yhteistyö elinkeinoasioissa päättyy ja Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä (sek) puretaan.

Kolmessa kunnassa ei silti jääty surkuttelemaan.

Isojoki ja Karijoki päättivät nopeasti palkata oman elinkeinovastaavan. Ratkaisu oli paras mahdollinen, sillä työsarkaa kyllä piisaa. Yrityksissä kaivataan asiantuntijaa, jolta kysyä apua muun muassa sukupolvenvaihdoksissa, firman perustamisessa ja tukien hakemisessa.

Teuva päätti lähteä omilleen. Siellä etsitään parhaillaan elinkeinojohtajaa määräaikaiseen työsuhteeseen.

Kuntia kuulee yhä moitittavan siitä, ettei niissä pääse yhtä hyviin palkkoihin kuin yrityksissä. Kaikkea ei voi kuitenkaan mitata rahassa. Isojoen ja Karijoen uusi elinkeinovastaava pääsee istumaan suljettujen ovien takana pidettäviin kokouksiin, joihin tavallisella kuntalaisella ei ole pääsyä. Kuka ikinä tehtävään valitaankin, hänestä tulee kuntien johtoryhmän jäsen. Sama päätös on tehty myös Teuvalla.