Tulevaisuuden tekijät ovat nyt

Kuntien nuorisovaltuustot puhkuvat tekemisen intoa. Näiden valtuustojen riveissä istuvat tytöt ja pojat, jotka ovat vapaaehtoisesti mukana. Taustalla ei ole äänestäjien kalastelua lupauksilla, eikä poliittiseen ryhmään sitoutumista.

Kokouksissaan nuoret suunnittelevat käytännön tekoja ja tapahtumia. Useat kuntien tahot kaipaavat heiltä mielipiteitä, sillä virkahenkilöiden ja täysi-ikäisten päättäjien on muutoin vaikea tavoittaa nuorisoa.

Viranhaltijoiden ja paikallispoliitikkojen tärkeä tehtävä on paitsi kuunnella heitä, niin myös tukea nuoria mielipiteissään. Sen tähden, että tämän päivän lapset ja nuoret rakentavat tulevaa yhteiskuntaamme. Sitä, jossa nykytyövoima on eläkeläisten ryhmä.

Mikäli nuoria kuunneltaisiin nyt tosissaan, olisivat esimerkiksi Kristiinassa suomen- ja ruotsinkieliset yläkoulut ja lukiot saman katon alla. Yhteistyö toimisi muutoinkin nuorilla yli kielirajojen Kristiinassa.

Ainoa este edellä mainittujen toteutumiseen ovat jääräpäiset poliitikot pitäen kiinni mielipiteistään Raatihuoneella.

Samaisessa salissa on nähty vuosien varrella myös valtuutettuja, jotka eivät ole pukahtaneet kertaakaan. Missä ovat heidän mielipiteensä? Edistävätkö he kotikuntaansa samalla reippaudella kuin nuoret?

Kuntien teemaviikkoja ja vapaa-ajantoimintaa miettiessä kysykää aina nuorilta ideoita. Sieltä saatte ehdotuksia, jotka uppoavat myös varhaisteineihin. Aikuisen näkemys nuorille sopivasta toiminnasta voi olla nimittäin väärä. Tunnetun tubettajan tullessa vierailulle, totesivat 15 vuoden ikärajan ylittäneet alle 18-vuotiaat, että ”sehän on lapsille tarkoitettu”. Aikuinen kun oli jo innoissaan siitä, että vihdoinkin jotain rippikouluiän ylittäneille.