Tulkaa alas pilvilinnoista

Evankelisluterilaisen kirkon ja erityisesti seurakuntien toiminta sekä uskon opit ovat olleet viimeaikoina voimakkaasti esillä lehdissä, myös Kristiinassa.

Tähän lehteen Lähetettyjä-palstalle tuli pitkä kirjoitus, jossa otetaan kantaa kirkon ja sen mielipidevaikuttajien, useimmissa tapauksissa siis johdon ja pappien toimintaan. Erityistä painoarvoa ja myös kysymyksiä herättää se, että omalla nimellään kirjoittava henkilö on työssään seurannut läheltä miten kirkossa toimitaan.

Tässä suora lainaus mielipidekirjoituksesta. - Jos kirkon palveluksessa oleva ihminen korottaa itsensä vakaumuksensa tai johtoasemansa perusteella henkisesti tai fyysisesti muiden yläpuolelle se on perustuslain vastaista.

Ja jatkoa. ‑Kukaan ei voi työpaikalla erotella kenen kanssa tekee töitä ja kenen kanssa ei.

Vielä kolmas lainaus. - Mitähän järkeä on miettiä, saako naispapit olla pappeja, kuka kirkossa tekee tärkeintä työtä tai ovatko kaikki ihmiset tervetulleita tilaisuuksiin tai missä menee tarkka raja kirkossa esitettävän musiikin suhteen?

Kirkko ja erityisesti seurakunta ei muodostu vain papeista ja seurakunnan työntekijöistä. Seurakunta on alueen asukkaat. Jos kirkon ja seurakunnan sisällä käydään henkistä taistelua, ei se voi olla näkymättä kirkosta eroavien määrässä. Siksi mielipidekirjoituksen viimeinen lause tulee ottaa vakavasti. Se kuuluu näin.

- Kirkon työntekijöiden ja jäsenten olisi aika avata silmät ja korvat ja laskeutua pilvilinnoista maan kamaralle.