Tuulivoima ei niin paha asia

Tuulivoimaloista on oltu montaa eri mieltä. Ne muuttavat ympäristöä ja voivat aiheuttaa joillekin jopa haittaa. Ympäristö- ja taloudelliset edut puoltavat kuitenkin niiden rakentamista kunhan niille löytyvät oikeat alueet. Pelkkä vastustaminen vastustamisen vuoksi on silkkaa typeryyttä.

Metsälässä Kristiinankaupungin eteläosassa on valmistumassa yksi Suomen suurimmista tuulivoima-alueista. Mittavassa rakennushankkeeessa on kyse kaikkiaan 34 tuulivoimalasta. Epv-energian tarkoitus oli rakentaa niitä sinne vielä enemmän, mutta eri syistä päädyttiin nykyiseen määrään.

Pelkkä voimaloiden rakentaminen ei aluetta ole muuttanut.

Tuulivoimala-alueella on 27 kilometriä uutta ja varsin hyväkuntoista tietä. Tiestö risteilee alueen voimalaoiden läheisyydessä ja antaa siten sille oman erikoislaatuisuutensa. Monelle voi olla yllätys, että alueen valmistuttua, siellä voi vapaasti liikkua, kunhan huomioi sinne sijoittuvien varoitustaulujen viestit.

Metsälän tuulivoimalahanke on ollut Epv-energian suurin. Samaan aikaan yhtiöltä valmistui kaksi tuulivoimalaa Teuvalle. Myös Närpiössä ja Laihialla Epv-energialla on rakennusluvat parillekymmenelle tuulivoimalalle, mutta niiden toteutuminen on vielä epävarmaa.

Kantatie 67:n ja Eurooppatie 8 risteykseen on myös valmisteilla laaja tuulivoimala-alue. Sinne Fortum on suunnitellut jopa 42 voimalan rakentamista. Alueen hankkeet siirtyivät viime vuonna ruotsalaisyhtiö Vindiniltä Fortumille.