Tyhjän tilan on tapana täyttyä

Muuttotappion ja yritysten menestyksen mahdollisuuksien kaventuessa joutuvat jotkut luopumaan yrittäjyydestä. Se on katkera pala ja kun näin tapahtuu, epäuskoiset alkavat nähdä enemmän ongelmia kuin mahdollisuuksia tyhjillään ammottavissa tiloissa.

Suupohjan kuntien väestökadosta huolimatta on monella yhä jäljellä usko siihen, että maaseutukaupungeissa tai maaseudulla on mahdollista onnistua.

Aina kun joku suunnittelee aloittavansa tai aloittaa yritystoiminnan, on siitä syytä iloita.

Näistä uusista yrittäjistä kerrotaan eri tiedotusvälineissä ja ollaan niiden syntymisestä tyytyväisiä yhtälailla kuin niissä pöydissä, joissa pyritään luomaan mahdollisuuksia yrittämiseen.

Päättäjien keskuudessa tehdään paljon työtä sen eteen, etteivät yritystoiminnan jostakin syystä lopettaneiden liiketilat jää tyhjiksi. Tyhjä huoneisto kertoo enemmän paikkakunnan elinvoimaisuudesta kuin mitkään luvut. Siksi yrittäjyyttä tulee tukea myös kuntien toimesta kaikin keinoin kun päätöksiä kuntatasolla tehdään.

Viimeaikaiset myönteiset uutiset esimerkiksi Karijoelta tai Kristiinasta osoittavat, että uudet yritykset löytävät kyllä paikkansa. Tyhjän tilan on tapana täyttyä, ennemmin tai myöhemmin. On vain käytettävä tarjotut mahdollisuudet hyväksi.

Näin yrittäjäkuukauden merkeissä toivoisi sekä entisten että uusien yrittäjien näkevän sen kuuluisan vesilasin puoliksi täytenä, ei puoliksi tyhjänä.