Unelma ei ole pelkkä klisee

Haaveiluun kannustaminen kuulostaa usean korvissa vaaleanpunaiselta positiivisuushömpältä, joka on turhaa ja pelkkää klisettä eli kuluneita lauseita. Pidä unelmistasi kiinni tai aina kannattaa unelmoida ‑ näitä lauseita tuntuu tulevan tuutin täydeltä.

Tässä lehdessä on ainakin kaksi henkilöä, jotka ovat pitäneet kiinni unelmastaan ja tavoitteestaan. Kaiken lisäksi he ovat saavuttaneet päämääränsä.

Isojokelainen Pirita Niemenmaa kruunattiin tangokuningattareksi sunnuntaina. Hän oli aiemminkin päässyt mukaan kisaan, mutta nyt ensimmäistä kertaa loppukilpailuun asti. Niemenmaa oli jo juniorina Suupohjan lasten ja nuorten karaokekisoissa. Suupohjan Sanomissa (14.3.2014) hän kertoi unelmoivansa laivakeikasta ja lapsuudessa haaveilleensa myös tangokisoista, mutta kilpaileminen jännitti. Vaikka laulaminen oli hänelle elämän mittainen asia, ei hän tuolloin uskaltanut edes ajatella, että siitä voisi tulla leipätyö.

Niemenmaa piti unelmastaan kiinni ja lauloi.

Nyt me tiedämme, mikä on lopputulos. Siitä laivakeikastakin tulisi vaikka heti totta.

Karijokelainen Juuso Kivelä on elämässä taistelija, joka on käynyt läpi vakavan sairauden kahdesti. Muutkin vastoinkäymiset ovat potkineet nuorta miestä. Hän luottaa myönteiseen elämänasenteeseen ja sen auttaneen vaikeuksien ylitse. Voimaa hän ryhtyi ammentamaan myös urheilusta.

Suu viivassa -tohottaminen, iänikuinen katkeruus ja kateus ovat helppoja keinoja luotsata itseään elämässä eteenpäin. Siten voi vaivattomasti nostaa itseään lyttäämällä muita alas. Mutta unelmiaan, niitä ei saavuteta katkeran kalkin konsteilla. Siihen tarvitaan enemmän.