Uuden ajan alkumetrit

Isojoelle valittiin uusi kunnanjohtaja maanantai-iltana. Juha Herrala voitti valtuustoäänestyksessä loppusuoralla vastaehdokkaana olleen Ulla Norrbon. Voitto tuli, mutta ei ehkä niin selvästi kuin moni oli uumoillut.

Valinnan arvailtiin syntyvän selvin luvuin, mutta arvioijasta riippuen sen uskottiin osuvan joko Herralalle tai Norrbolle. Kahden hyvän ehdokkaan välinen ero ei ollut niin selvä kuin arveltiin. Molemmilla oli ja on edelleen vahvat puolensa.

Niukasti tappion nielemään joutunut Norrbo omaa kunta-asioissa vahvan kokemuksen ja se olisi tukenut hänen valintaansa. Herralan tausta on liiketalouden ja organisaation johtamisen alueelta. Iivarinkylästä kotoisin olevana Herrala toki tuntee paikkakunnan asioita, mutta kuten hän itsekin myöntää, kunnallisalalta hänellä ei ole suoraa työkokemusta.

Ennakkoon uumoiltiin myös poliittisten taustavoimien ajavan lähinnä omaa katsomustaan vastaavaa kunnanjohtajaksi.

Vaikka äänestys oli salainen lippuäänestys, voidaan käytetyistä puheenvuoroista ja äänestystuloksesta vetää sellainen johtopäätös, että ääniä meni lähinnä henkilöille, ei niinkään oikean puolueen edustajille.

Jos aikanaan Linda Leinosen tulo kunnanjohtajaksi oli uudistus ja piristys Isojoen kunnalle, voidaan myös Herralan valintaa pitää uuden ajan alkuna. Päätös valita kuntajohtajaksi kunnallisalaa vähän tunteva henkilö ei välttämättä ole heikkous. Jospa häneltä löytyy uusia ideoita uudistaa kuntaa ja tehdä siitä entistä houkuttelevampi paikka asua ja yrittää.