Vääntöä jopa ruohonkorsista

Osassa kaskislaisista on herättänyt viime aikoina närää se, että kaupungin keskustaan on perustettu kaksi niittyaluetta Kala- ja Heinätoreille. Aiemmin tonteilla kasvoi nurmea.

Vastustus niittyjä kohtaan on niin voimakasta, että vastaan harataan jopa adressilla. Tosin listassa on vain 13 nimeä, mikä ei ole paljon. On tietenkin mahdollista, että vastustajia on enemmän, mutta puumerkkiä ei jostakin syystä tohdita pistää tekniselle lautakunnalle toimitettuun paperiin.

Niittyjen lähellä asuvat ihmiset pelkäävät muun muassa mahdollista punkkien lisääntymistä. Teknisen lautakunnan esittelytekstin mukaan tutkimuksissa todetaan, että punkkeja olisi niityillä jopa vähemmän kuin on aikaisemmin luultu. Yksi asukas pohti alkuviikosta Kaskisissa sitä, entä jos salamanisku osuu niittyyn, se syttyy, eikä palokunta pääse nopeasti paikalle.

Punkit vielä ymmärtää, mutta salamanisku on liioittelua. Idyllisessä puutalokaupungissahan pitäisi joka hetki pelätä, koska salama iskee johonkin vanhoista taloista.

Tekninen lautakunta käsitteli niittyjen perustamista viime kokouksessa. Asiasta jouduttiin äänestämään. Vaikka kyse on vain niityistä, päätöksen tekemisen vaikeutta kuvaa se, että yksi lautakunnan jäsen äänesti tyhjää. Hetken jo näytti, että kaupunki leikkaa niityt ja alueet jäävät nurmelle, kuten lautakunta päätti. Päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, joten ainakaan vielä kaupunki ei voi ruohonleikkuuta aloittaa.

Eräs uuden kaupunginvaltuuston jäsen totesi, ehkä ironiaa äänessään: ”Saa nähdä, ettei tästäkin asiasta äänestetä valtuustossa.” Selvää on, ettei niittyjä sentään viedä valtuustoon asti, vaan tekninen lautakunta päättää siitä myöhemmin. Se voi kestää.

Sitä odotellessa osa kaskislaisista nauttii niityistä ja osa kiroaa ne.